Cum va fi vremea de 1 Decembrie. Meteorologii spun că trebuie să ne așteptăm la temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

Data actualizării: Data publicării:
steaguri de 1 decembrie
Cum va fi vremea de 1 Decembrie. Meteorologii spun că trebuie să ne așteptăm la temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. FOTO: Profimedia Images

Temperaturile prognozate pentru 1 Decembrie vor fi peste normalul acestei perioade din an și vor ajunge în sudul țării și în București la 13 - 15 grade Celsius, a declarat la Digi24 directorul ANM Florinela Georgescu.

"Temperaturile vor fi în mare parte cu mult peste normalul perioadei de început de decembrie. În zonele din sud, și în București, nu sunt excluse 13 – 15 grade Celsius. Mai sunt de așteptat precipitații în jumătatea de nord a țării, dar în general slabe cantitativ", a declarat directorul ANM.

Florinela Georgescu a declarat ca de azi vremea se va ameliora, dar vor continua să fie temperaturi destul de scăzute pentru această perioadă a anului, de sfârșit de noiembrie. Maximele vor fi minus 4 - minus 5 grade în depresiuni și vor ajunge la 5 grade în sud și București.

Vor fi precipitații mixte slabe în nord vest și centru, iar la munte vor fi vânt și ninsori.

Marți însă, vom avea un nou episod cu precipitații în cea mai mare parte a țării. Sunt așteptate ninsori la munte, lapoviță în Crișana, Maramureș, Transilvania, și mai mult ploaie în rest. Acest episod vine pe fondul unor temperaturi în creștere. Miercuri vor fi maxime de 3 - 10 grade, iar pe litoral posibil spre 13 grade, a spus meteorologul.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri