Cum va fi vremea după canicula și vijeliile din weekend. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni

Data publicării:
lume plimbandu-se pe calea victoriei inchisa traficului auto
Foto: ARCUB / Facebook

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 26 iunie - 9 iulie. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile ploile vor continua în majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei. 

În Banat, vremea a se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 29 de grade, care vor coborî până spre 21...24 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 și 15 grade. Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de pognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic.

Media temperaturilor maxime va fi de 27...30 de grade, iar cea a minimelor de 13...16 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 – 28 iunie, precum și în 2 – 3 iulie.

În Crișana, la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimți un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta. În a doua săptămână, valorile termice nu vor avea variații importante.

Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...29 de grade până spre 20 de grade în 28 iunie, apoi va crește treptat spre 28...30 de grade. La nivel regional media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta și se va situa între 11 și 15 grade, apoi va crește spre valori de 14...16 grade.

Intervalele cele mai probabile pentru apariția averselor vor fi 27 – 28 iunie și 2 – 3 iulie.

În Transilvania, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic finalului de iunie, excepție făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Vremea se va încălzi din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative ale valorilor termice.

Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 26...28 de grade până spre 20...21 de grade în 28 – 29 iunie, apoi va crește treptat până la 27...29 de grade. În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 11 și 13 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 13...15 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 4 iulie.

În Maramureș, vremea a se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 27 de grade, care vor coborî până spre 20...22 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 și 15 grade. Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de pognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic.

Media temperaturilor maxime va fi de 26...28 de grade, iar cea a minimelor de 13...15 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 – 29 iunie, precum și în 2 – 3 iulie.

În Moldova, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zielele de 28 – 29 iunie când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații importante ale valorilor de temperatură.

La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 28...30 de grade. În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 13 și 15 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 15...17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 3 iulie.

În Dobrogea, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional de 28...29 de grade, care vor fi în scădere până spre 25...26 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 15 și 18 grade. Din 01 iulie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de pognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic.

Media temperaturilor maxime va fi de 28...30 de grade, iar cea a minimelor de 18...20 de grade.

Intervalele cele mai probabile pentru averse vor fi 28 – 29 iunie și 2 – 3 iulie.

În Muntenia, la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimți un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta. În a doua săptămână valorile termice nu vor avea variații importante.

Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 29...31 de grade până spre 26 de grade în 29 iunie, apoi va crește treptat spre 30...32 de grade. La nivel regional, media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta și se va situa între 13 și 16 grade, apoi va crește spre valori de 17...18 grade.

Intervalele cele mai probabile pentru apariția averselor vor fi 28 – 29 iunie și 2 – 3 iulie.

În Oltenia, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic sfârșitului de iunie, excepție făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Vremea se va încălzi din 01 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații importante ale valorilor termice.

Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 25 de grade în 29 iunie, apoi va crește treptat până la 29...31 de grade. În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 12 și 16 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 15...17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 4 iulie.

La munte, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zielele de 28 – 29 iunie când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații semnificative ale valorilor de temperatură.

În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17...18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 18...19 grade. În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților, media temperaturilor maxime va oscila între 6 și 9 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 10...12 grade.

Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în intervalele 27 – 29 iunie și 2 – 4 iulie.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri