HARTĂ Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori în mai multe zone din țară. La munte vor fi rafale de până la 110 de km/h

Data actualizării: Data publicării:
CONSTANTA - METEO - ZAPADA - 26 NOI 2023
Vor fi ninsori și viscol în zilele următoare în România. Foto cu caracter ilustrativ: Inquam Photos / Costin Dincă

Meteorologii au emis, marți, avertizări cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabile până miercuri, 29 noiembrie, în mai multe zone din țară.

harta avertizare cod glaben
Sursă foto: meteoromania.ro

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), o avertizare cod galben intră în vigoare vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă dimineață, la ora 08:00. În acest interval, sunt anunțate intensificări ale vântului, viscol și ninsori însemnate cantitativ la munte. 

La altitudini de peste 1500 m, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar cantitățile de apă vor fi local de 20...35 l/mp, precizează meteorologii. 

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60...75 km/h și vor fi intervale cu viscol și vizibilitate redusă.

Intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 45...50 km/h vor fi și în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei și în estul Munteniei, atrag atenția meteorologii. 

Un al doilea cod galben de vânt puternic, valabil de vineri, ora 14:00, până sâmbătă, la ora 10:00, vizează Dobrogea. ANM anunță intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...60 km/h și izolat de peste 70 km/h pe litoral.

Cod portocaliu de viscol în Carpații Meridionali și de Curbură

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de viscol, valabilă în intervalul 28 noiembrie, ora 12:00 – 28 noiembrie, ora 23:00, pentru Carpații Meridionali și de Curbură. 

În aceste zone, la altitudini de peste 1700 m, vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90...110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Prognoză specială pentru București

În Capitală, de marţi, de la ora 10.00, până miercuri, la aceeaşi oră, vremea se va încălzi uşor faţă de ziua anterioară, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2...4 grade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua slab.

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări noaptea (rafale în general de 35...45 km/h).

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri