Meteo. Zonele unde va ploua în zilele următoare

Data actualizării: Data publicării:
ploaie umbrela meteo vreme shutterstock_145450390

Astăzi este vreme deosebit de caldă în toată ţara, dar mâine, temperaturile vor mai scădea puţin şi se vor apropia de valorile normale pentru această perioadă. 

În prima zi de weekend, vremea va deveni frumoasă aproape peste tot. Câţiva stropi de ploaie vor mai cădea doar pe la munte. Duminică şi luni, temperaturile vor creşte considerabil, vor tinde spre 30 de grade Celsius în sudul ţării, la fel ca la mijlocul verii.

"Spre sfârșitul acestei săptămâni, vremea va fi în general frumoasă. Vor predomina orele cu soare, dar vor mai apărea și nori, care doar pe spații mici vor aduce ploi de scurtă durată, la noapte și mâine, în partea de sud și de est a țării, sâmbătă izolat în zona de munte, iar duminică prin Maramureș, Moldova, Transilvania. Vor fi de scurt timp și vor predomina orele însorite.

În ce privește temperaturile, mâine vor fi valori mai coborâte decât azi. La nivelul țării vor fi maxime între 14 și 24 de grade. În jumătatea de est vor fi între 14 și 19, în timp ce în cea de vest temeperaturile se vor mai apropia de 20 de grade, iar în Oltenia sunt posibile 24 de grade.

Temperaturi de 14-24 de grade vor fi și sâmbătă, dar vor predomina temperaturile în jurul a 20 de grade, iar 14 grade doar pe litoral. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, Băragan. Vor fi rafale de 55-60 de km/h. Pe creste poate să ajungă vântul la 80-90 km/h. Însă, de sâmbătă, duminică slăbește și vântul în intensitate. Va fi un weekend cu vreme bună.

Luni așteptăm valori de temperaturi de 29 grade în partea de sud a țării, în măsura în care ar trebui să avem cam 19 grade. În majoritatea țării, maximele vor fi cu 5-10 grade peste mediile specifice acestei perioade. Va fi o vreme desosebit de caldă pentru data din calendar," precizează Meda Andrei, meteorolog la Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Bucureşti, vor fi şanse mai mari de ploaie în cursul nopţii, iar mâine acestea vor scădea, cu toate că norii vor mai traversa din când în când cerul. Vântul va fi mai supărător pe timpul zilei şi va slăbi în intensitate seara. Temperaturile maxime vor fi în jur de 20 de grade Celsius. Acestea vor mai creşte puţin sâmbătă, dar duminică şi luni vor depăşi cu mult valorile normale. Maximele vor ajunge până la 28 de grade Celsius. Soarele va străluci în voie, iar norii vor deveni mai numeroşi abia luni seara. Nopţile vor deveni deosebit de calde, cu minime de peste 10 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un bărbat a primit în contul de salariu de 330 de ori mai mulți bani decât i se cuveneau. Ce a urmat după ce...
Digi FM
Mircea Geoană, huiduit în comuna în care e cetățean de onoare. Edilul localității, supărat: „Nu mi s-a mai...
Pro FM
Chipul Madonnei, tot mai transformat. Artista, protagonista unei inedite ședințe foto într-o mașină vintage
Film Now
Blake Lively, într-o salopetă mulată pe corp, asemănătoare costumului din Deadpool purtat de soțul ei. Arată...
Adevarul
A fost votat orașul ideal - lider mondial la calitatea vieții în 2024. București, salt spectaculos în...
Newsweek
Europa revine la serviciu militar obligatoriu. Nu se poate baza pe SUA pentru un război cu Rusia
Digi FM
Mircea Geoană, huiduit în comuna în care e cetățean de onoare. Edilul localității, supărat: „Nu mi s-a mai...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
Cum a reușit un câine să incendieze locuința stăpânilor săi. Momentul a fost surprins de camerele de...
Film Now
Actrița din "Doi bărbați și jumătate", căsătorită cu un lord britanic, despre relațiile cu familia regală...
George Clooney Kamala Harris
George Clooney anunţă că o susţine pe Kamala Harris