Meteorologii au actualizat codul galben de ninsori. În București și 12 județe va ninge abundent

Data actualizării: Data publicării:
femeie pe un trotuar plin cu zapada
Cod galben de ninsoare în multe județe. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ANM a actualizat ultima informare meteo și anunță ninsori în sudul și sud-estul țării, vânt și vreme deosebit de rece. Meteorologii au emis și un Cod galben de ninsori abundente pentru București și 12 județe.

În intervalul miercuri ora 11:00 - joi ora 06:00, în sudul și sud-estul țării temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local în centru și nord-est. Izolat se va forma polei.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45 - 55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8 -10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Meteorologii au emis și o alertă Cod galben de miercuri ora 11:00 până joi ora 6:00, anunțând în cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură ninsori însemnate cantitativ (15 -20 l/mp) și un nou strat de zăpadă, local consistent.

Codul galben vizează Bucureștiul și județele Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Buzău, Ialomița și Prahova.

cod-galben-ninsori
Cod galben de ninsori anuntat de ANM. FOTO: meteoromania.ro

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri