Minus 1,3 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din ţară, înregistrată azi-dimineață la Miercurea-Ciuc

Data publicării:
frunza acoperita de bruma
Foto: Guliver / Getty Images

La staţia meteo Miercurea-Ciuc s-a înregistrat marţi dimineaţă o minimă de -1,3 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional în zonele locuite.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Cristina Blaga, a declarat pentru Agerpres că minima de -1,3 grade Celsius de la Miercurea-Ciuc s-a înregistrat pe fondul unui cer senin şi a unei presiuni atmosferice ridicate, care au favorizat scăderea temperaturii.

De asemenea, la Joseni s-a înregistrat valoarea de 0,2 grade Celsius, la Topliţa au fost 1,2 grade, iar la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat 4,6 grade Celsius. La staţia de munte Bucin s-au consemnat 3,3 grade Celsius.

Meteorologul Cristina Blaga a adăugat că în Harghita a fost şi prima dimineaţă din această toamnă când a căzut brumă.

Valoarea înregistrată marţi este obişnuită pentru judeţul Harghita, condiţiile pentru ca temperaturile să fie la fel de scăzute existând şi în dimineţile următoare.

Sursa citată a mai arătat că temperatura cea mai scăzută a zilei de 3 octombrie în Harghita s-a înregistrat în anul 1983, la Miercurea-Ciuc, când termometrele au arătat minus 5,9 grade Celsius.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri