Noi schimbări în prognoza meteo. Se opresc ninsorile, temperaturile vor urca până la 21 de grade Celsius

Data actualizării: Data publicării:
lalale roșii
Meteorologii au anunțat o nouă prognoză meteo pentru această primăvară. Foto: GettyImages

Episodul de vreme rece a adus peisaj de iarnă în mai multe zone din țară, însă se va încheia la fel de brusc cum a început. Meteorologii anunță că în zilele următoare vremea se încălzește treptat, iar termometrele vor indica chiar și 21 de grade Celsius.

Oana Catrina, meteorolog ANM: Prima lună de primăvară este în general caracterizată de o vreme deosebit de schimbătoare, zilele reci și umede alternează cu cele calde și însorite. La fel se va întâmpla și în zilele următoare.

De mâine, vremea se ameliorează semnificativ. Ploile vor fi pe surafețe mici, mâine, în partea de S-V, sâmbătă foarte puțin izolate în zonele montane și submontane iar duminică sunt așteptate ploi trecătoare și izolate în partea de N-V și centru.

Din perspectiva precipitațiilor sub formă de ninsoare, doar mâine, trecător, în zona Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Orientali va ma ninge slab cantitativ.

Sub aspect termic, vremea se încălzește de la o zi la alta. Cu alte cuvinte, vremea intră într-un proces de încălzire. Mâine, într-adevăr, așteptăm valori de temperatură asemănătoare cu cele înregistrate astăzi. Mâine, în orele amiezii vom avea temperaturi maxime cuprinse între 4 și 11 grade Celsius, cu 8-9 grade în Capitală.

Sâmbătă, temperaturile maxime pornesc de la 7 grade și se opresc la 15 grade, iar duminică vom înregistra, la orele amiezii, temperaturi cuprinse între 11 și 18 grade.

Luni va fi cea mai caldă zi, maximele se vor încadra între 11 și 19 grade, în general. Asta înseamnă că așteptăm și valori de 20 și 21 de grade în partea de sud a teritoriului.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri