Nou cod portocaliu de vijelii în aproape toată țara. Meteorolog: „Sunt așteptate fenomene poate la fel de severe ca cele de ieri”

Data publicării:
masini pe strazi pline cu apa din cauza ploii
ANM anunță ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Foto: Getty Images

Până la noapte, la ora 23.00, aproape toată țara intră sub un cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină. ANM a emis o nouă avertizare care intră în vigoare la ora 12.00. Meteorologul Mihai Huștiu a vorbit la Digi24 despre zonele care ar putea fi afectate de inundații și viituri.

„Instabilitatea atmosferică se mută astăzi pe partea sudică, centrală și estică a țării, inclusiv Capitala ese vizată de un cod portocaliu. Sunt așteptate fenomene poate la fel de severe ca cele de ieri din vestul și centrul României, unde s-au depășit viteze la rafală de peste 120 de kilometri pe oră. Prin urmare, o nouă zi cu instabilitate deosebit de severă”, a spus Huștiu.

O furtună puternică a produs pagube în mai multe zone din judeţul Arad, vineri seară, inclusiv în municipiul Arad, unde au fost luate de vijelie mai multe acoperişuri. Furtună puternică a fost și la Timișoara.

Singurele județe care nu sunt vizate de astfel de fenomene sunt Timiș și, parțial, Caraș Severin.

Un al doilea mesaj emis de ANM este valabil pentru această noapte și pentru mâine. Instabilitatea se va menține temporar accentuată în est, sud-est și centrul țării.

„Ziua de duminică va aduce o vreme ceva mai bună, vor mai fi manifestări de instabilitate, dar masa de aer deja se va omogeniza, nu vor mai fi diferențe mari dintre masa de aer rece care vine dinspre Europa centrală și cea caldă preexistentă”, a explicat meteorologul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri