Prognoza meteo pentru joi, 9 mai 2019. Ploile se înmulțesc, dar cresc temperaturile: cum va fi vremea in zilele urmatoare

Data publicării:
ploi, umbrela, oameni, meteo, prognoza meteo
Oameni cu umbrela, vant puternic. Foto: Guliver/GettyImages

Ploile se înmulţesc din nou în perioada următoare, dar temperaturile vor creşte până la valorile potrivite lunii mai. În orele următoare, vremea se va mai încălzi puţin în toate regiunile, dar nu cât ar fi normal în această perioadă şi vor fi maxime între 12 grade în Dealurile de Vest şi 21 de grade Celsius în sudul extrem.

Aversele se vor înmulţi treptat în Banat, Crişana şi Maramureş, dar vor apărea pe suprafeţe restrânse şi în Oltenia şi Transivania. Noaptea, însă, vremea va deveni instabilă în toată ţara, iar cantităţi mai mari de apă se vor acumula cu precădere în vest.

Prognoza meteo pentru următoarele patru zile

Ploile de scurtă durată cu tunete şi fulgere vor fi prezente şi miercuri în toate regiunile cu excepţia Olteniei şi Banatului, unde vor apărea doar din loc în loc. Sâmbătă, averse vor mai fi prin estul, nordul şi centrul ţării, iar duminică, în special în sud-vest şi la munte. Izolat vor fi condiţii de grindină. Temperaturile vor creşte şi vor ajunge la valorile potrivite pentru mijlocul lunii mai.

Prognoza meteo pentru București

În Bucureşti vremea va fi frumoasă şi se va mai încălzi puţin. Temperaturile vor urca până la 20 de grade Celsius. Norii se vor strânge spre seară şi vor aduce averse, posibil însoţite de tunete şi fulgere. Presiunea aerului va rămâne mai mică faţă de cea confortabilă.

Va ploua trecător în Capitală și vineri și vor fi descărcări electrice, dar în weekend orele însorite vor fi numeroase, iar condițiile de ploaie, reduse. Temperaturile vor ajunge la 22-23 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru zona de munte

Zona de munte nu scapă de ploile ca de vară până la sfârşitul săptămânii. Aversele se vor înmulţi din orele serii, iar în Carpaţii Occidentali vor aduce cantităţi mai mari de apă. Vineri, masivele vestice vor scăpa de ploi, dar în celelalte zone acestea vor apărea din loc în loc.

Prognoza meteo pentru litoral

La malul mării vântul va avea intensificări trecătoare. Norii vor rămâne puţini până după orele prânzului, dar va ploua slab în special pe timpul nopţii. Vremea va fi capricioasă şi vineri, iar sâmbătă vor mai fi averse doar în zona Deltei Dunării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri