Prognoza meteo pentru luna ianuarie. Cum va fi vremea la începutul anului viitor

Data publicării:
peisaj de iarna in bucuresti
Temperaturile vor fi peste cele specifice acestei perioade, până la jumătatea lunii ianuarie. FOTO: Shutterstock

Temperaturile vor fi peste cele specifice acestei perioade, până la jumătatea lunii ianuarie, deci inclusiv de Crăciun şi de Anul Noul, potrivit prognozei ANM.

Vremea în săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

- Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice şi în extremitatea de sud a ţării.

- Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni şi local în regiunile centrale şi nord-vestice, iar în regiunile extracarpatice va fi în general deficitar.

Vremea în săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

- Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice şi nord-estice.

- Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

- Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

- Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale şi în zonele montane aferente.

Vremea în săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

- Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării.

- Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri