Prognoza meteo pentru vineri, 14 iunie. Caniculă cu aer irespirabil și radiații ultraviolete crescute

Data actualizării: Data publicării:
caldura canicula meteo soare
FOTO: shutterstock

Haine subţiri şi umbrele. Asta ne trebuie vineri, pentru că vremea se anunţă foarte caldă. Ploile nu vor lipsi nici vineri, dar nu vor reuşi să ne răcorească. Din contră, atmosfera va deveni şi mai neplăcută din cauza umezelii. Prognoza meteo anunță astfel caniculă și ploi.

Canicula va afecta în special nord-vestul ţării şi, mai puţin sud-estul, acolo unde se vor depăşi 35 de grade Celsius la umbră. Atmosfera va fi sufocantă, însă, în toate zonele de câmpie. Furtunile vor apărea spre seară la deal, la munte şi izolat, în sud-estul ţării. Tot acolo, vor fi şi intensificări ale vântului.

Prognoza meteo pentru vineri, 14 iunie, în București

Şi oraşul Bucureşti va fi în fierbere în orele următoare. Vor fi maxime în jur de 34 de grade Celsius, dar şi umiditatea aerului va fi foarte ridicată. Norii vor mai apărea după-amiază şi vor creşte şansele de averse cu tunete şi fulgere.

Prognoza meteo pentru vineri, 14 iunie, la munte

La munte, în aceste zile, vor mai fi ploi de vară, în special după orele prânzului. Însă norii nu vor zăbovi întreaga zi şi vor lăsa loc şi soarelui, aşa că temperaturile vor fi foarte plăcute şi vor trece de 20 de grade în aproape toate staţiunile.

Prognoza meteo pentru vineri, 14 iunie, la mare

În acest final de săptămână prelungit cu a doua zi de Rusalii, ploile vor sta departe de cea mai mare parte a litoralului, iar condiţiile de averse de după-amiază, vor fi reduse. Termometrele vor indica valori tipice pentru mijlocul verii, adică peste 28 de grade Celsius în toate staţiunile. Atenţie la radiaţia ultravioletă care a crescut mult în ultima perioadă.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vremea se va menţine deosebit de caldă în perioada următoare.

Indicele temperatură - umezeală va fi deosebit de mare, va trece de 80 de unităţi, ceea ce înseamnă că aerul va fi irespirabil. Cei mai afectaţi vor fi locuitorii de la câmpie, dar peste 30 de grade vor fi în cea mai mare parte a ţării. După-amiezele vor aduce ploi torenţiale locale, cu descărcări electrice, vijelii şi grindină în zonele montane şi submontane, dar pe alocuri şi prin sud şi sud-est.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri