Prognoza meteo: Vremea se răcește brusc în nordul țării și sunt așteptate ninsori. În sud vor fi însă 20 de grade

Data actualizării: Data publicării:
zapada munte
Ninsoare la munte. Foto: Facebook Refugiul Salvamont Bușteni

Frigul revine în jumătatea de nord a țării, în ultimul weekend de iarnă calendaristică. Temperaturile scad brusc, va ploua, iar la munte va ninge. În schimb, în sud va fi cald și se vor înregistra chiar și 20 de grade Celsius.

În noaptea care urmează, în Transilvania, dar și în zona deluroasă și în vest vor fi lapoviță și ninsori. În zonele joase din jum de nord, de duminică va începe să ningă și să se depună zăpadă. În zona montană, ninsorile vor continua în masivele nordice. Acolo ninsorile vor fi consistente, iar până luni ar putea să se depună un strat de zăpadă de 20-30 cmla munte, a spus la Digi24 meteorologul Mihai Timu.

Ploile din sud și sud-est vor veni în a doua parte a zilei de duminică. Vorbim de averse și descărcări electrice”, a spus el.

Temperaturile vor fi însă ridicate: duminică vor fi temperaturi de 14-20 de grade Celsius, iar în Lunca Dunării s-ar putea atinge chiar 22 grade la amiază.

În prima parte a săptămânii viitoare, vremea se va răci și în sud și vorbim de un început de martie cu temperaturi mai apropiate de normal. Nu e exclus ca în martie să mai avem astfel de manifestări. În fiecare anotimp avem aceste anomalii termice, cu abateri față de normă, urmate de răciri ale vremii. În martie nu e exclus să avem scurte intervale de răciri și fenomene de iarnă”, a mai spus meteorologul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri