Salvamontiștii avertizează că este risc crescut de avalanşe la munte. Zonele vizate

Data actualizării: Data publicării:
peisaj de iarna in muntii bucegi
În Braşov, salvamontiştii au montat panouri de avertizare. FOTO: Shutterstock

Salvatorii montani anunţă că, în această perioadă, este risc însemnat de producere a unor avalanşe în Masivul Bucegi şi în Munţii Făgăraş. În Braşov, salvamontiştii au montat panouri de avertizare, care avertizează asupra pericolului, transmite News.ro.

Conform salvatorilor montani, în această perioadă riscul de producere a unor avalanşe în Bucegi şi Făgăraş este cotat cu 3 din 5, reprezentând risc însemnat.

„Având în vedere observaţiile şi măsurătorile nivometeorologice realizate de ANM, condiţiile meteorologice, precum şi stratul de zăpadă depus în ultima perioadă, vă recomandăm să vă informaţi despre starea vremii înainte de a alege un traseu turistic, să ascultaţi sfaturile şi recomandările salvatorilor montani şi să evitaţi să vă deplasaţi în zone cu risc de avalanşă”, au transmis, sâmbătă după-amiază, oficialii Salvamont Braşov.

Aceştia precizează că salvatorii din cadrul formaţiei Salvamont Victoria a Serviciului Public Judeţean Salvamont - Salvaspeo Braşov au desfăşurat în ultimele zile mai multe acţiuni de patrulare preventivă în Munţii Făgăraş şi au montat indicatoare cu „Pericol de avalanșă”.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri