Temperatura în România a fost la un grad Celsius de recordul absolut. Azi va fi o nouă zi de foc, cu aer greu de respirat

Data actualizării: Data publicării:
termometru in soare
Temperatura în România a fost la un grad Celsius de recordul absolut. Azi va fi o nouă zi de foc, cu aer greu de respirat. Foto: Getty Images

Vreme fierbinte în România. Numai un grad a lipsit ieri ca temperatura să egaleze recordul absolut. Au fost peste 40 de grade la umbră, iar aerul a devenit greu de respirat mai ales în marile orașe, precum Bucureștiul. Ca să se răcorească, oamenii au folosit din plin aerul condiționat și ventilatoarele. Două femei au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău din cauza arșiței. Meteorologii avertizează că și azi va fi o zi cu aer sufocant, după care revin furtunile.

Meteorologii anunţă cod galben de caniculă, sâmbătă, în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi care se vor situa între 33 şi 37 de grade.

”Pe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, Muntenia şi sud-estul Moldovei va fi caniculă, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, anunţă ANM.

Sursa citată a precizat că temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade.

Potrivit meteorologilor, din după-amiaza zilei de sâmbătă vremea va deveni instabilă în regiunile vestice şi sud-vestice.

La orele prânzului, centrul Timișoarei a fost ieri un adevărat cuptor. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor. O femeie a leșinat în Catedrală, iar alteia i s-a făcut rău chiar în fața blocului în care locuia. Vecinii au sunat la 112.
 
Centrele de prim-ajutor din oraș au fost mai aglomerate ca niciodată.

Temperaturile extreme s-au simțit și în județul Arad. În vămi s-au format cozi imense, din cauza restricțiilor de circulație pentru camioane pe timp de caniculă. Șoferii care nu au respectat interdicțiile, au fost amendați.

Meteorologii anunță un weekend al extremelor. De la caniculă, trecem direct la furtuni.
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri