Val de aer polar în România. Când începe răcirea drastică a vremii

Data publicării:
170106__VREMEA_IARNA_ZAPADA_BUCURESTI_28_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Soarele va rămâne ascuns după nori şi joi, dar temperaturile vor rămâne potrivite pentru această perioadă. De duminică, însă, vor scădea foarte mult.

170106__VREMEA_IARNA_ZAPADA_BUCURESTI_28_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Joi, vremea va continua să fie închisă în toată ţara şi va ploua pe suprafeţe mici în vest şi pe litoral, în timp ce în sud şi în sud-est vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Din orele serii, fulgi de zăpadă vor cădea şi în nordul şi în centrul ţării. Temperaturile maxime vor indica din nou până la 8 grade în regiunile vestice.

Precipitaţiile vor apărea zilnic, dar vor fi puţine şi slabe până duminică, atunci când temporar va ninge în majoritatea regiunilor. Totodată, vremea se va răci rapid. Sâmbătă noaptea, minimele vor fi negative peste tot şi vor tinde spre -15 grade în depresiuni. Duminică temperaturile nu vor creşte aproape deloc ziua, dar vor scădea şi mai mult în cursul nopţii când vor ajunge la -18 grade Celsius, cel puţin în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei.

„Vorbim de o masă de aer rece, aer polar, este un semnal pentru că acest weekend va pătrunde pe teritoritul țării noastre”, afirmă Alina Şerban, meteorolog la Administraţia Naţională de Meteorologie.

CITIȚI ȘI: Vine gerul. Meteorologii anunță ninsori și temperaturi de -18 grade

La munte, ninsorile se vor extinde treptat în aproape toate masivele. Vineri şi la început de weekend acestea vor fi mai insistente în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, pentru ca duminică, să ningă din nou peste tot. Temperaturile vor scădea la sfârşitul săptămânii, iar vântul va fi intens.

În Bucureşti, joi, va apărea mai ales lapoviţă, pentru că temperaturile vor fi pozitive, însă nu vor trece de 2..3 grade Celsius. Vântul va rămâne alert, cu viteze de până la 40 km/h. Joi noapte, ninsorile vor apărea din nou şi vor depune un strat subţire de zăpadă. La fel ca şi în restul ţării, vremea se va schimba radical în ultima zi a săptămânii, dar numai din punct de vedere al temperaturilor. Duminică, mercurul din termometre nu va depăşi minus 2 grade Celsius, pentru ca pe timpul nopţii, minimele să se apropie de pragul gerului. Va ninge temporar încă de sâmbătă seara, iar vântul va avea intensificări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri