VIDEO. Capriciile vremii: Tornadă în formare, filmată în Arad. Val de frig instalat peste România

Data actualizării: Data publicării:
tornada arad

În mijlocul verii, vremea ne amintește de toamnă. În zori, în București s-au înregistrat doar 12 grade Celsius, tot atâtea ca și în Miercurea Ciuc, într-unul dintre polurile frigului din țară. 23 de județe se află, până luni seară, la ora 21:00, sub cod galben de ploi torențiale, vânt și grindină. Fenomene extreme s-au înregistrat și duminică. În județul Arad a fost filmată o tornadă în formare, iar în Suceava, aluviunile aduse de ploile torențiale au blocat calea ferată.

Imagini ale unei tornade în formare au fost înregistrate de câțiva localnici din localitatea arădeană Craiva. Vârtejul nu a atins pământul, dar rafalele violente de vânt au avariat școala și dispensarul din localitate. O femeie a fost rănită.

Ploaia a făcut ravagii în municipiul Fetești, județul Ialomița. În câteva zeci de minute, străzile și curțile oamenilor au fost acoperite de apă.

Probleme au fost și pe calea ferată. Trenul regio Cacica - Suceava a rămas blocat pe traseu din cauza unei viituri.

Garnitura nu a mai putut înainta pentru că pe șine se adunaseră bolovani și nămol. 50 de pasageri au așteptat ca localnicii și mecanicul de locomotivă să curețe calea ferată. Oamenii din sat spun că este a doua oară în ultima perioadă când se întâmplă acest lucru.

În București a plouat torențial și, în unele zone, canalizarea nu a făcut față. Un șofer a rămas blocat cu maşina pe Calea Floreasca, după ce apa a ajuns la motor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri