Sari la conținut
News Alert

Informare meteo de ninsoare

Meteorologii au actualizat informarea de vreme rea și au prelungit-o până luni la ora 15:00. Specialiștii avertizează că începând de duminică, de la ora 13:00, va ninge la munte, vor fi precipitații mixte în sud și est, iar în est și sud-est vântul va bate destul de puternic.

<> on March 20, 2015 in New York City.

Foto: Gulliver/ Getty Images

ACTUALIZARE.  În intervalul menționat (duminică, ora 13:00 - luni, ora 15:00) va ninge în general moderat cantitativ în Carpații  Meridionali și de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă, iar în estul Transilvaniei și în centrul și sudul Moldovei în după-amiaza zilei de duminică și în prima parte a nopții de duminică spre luni vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

În dealurile sudice vor fi ninsori și lapoviță, iar în Dobrogea și Câmpia Română ploile se vor transforma temporar în lapoviță și ninsoare. 

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 45…50 km/h în regiunile estice și sud-estice, iar pe litoral și în zona Carpaților de Curbură rafalele vor fi în jurul a 55 km/h.       

Răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi în majoritatea zonelor mai scăzute decât normele perioadei, iar minimele vor deveni negative în toată țara, avertizează meteorologii.   


Meteorologii au emis o informare de ninsori moderate cantitativ la munte şi intensificări ale vântului în regiunile sud-estice, valabilă de duminică de la ora 5:00 până duminică, la ora 20:00.

„La munte va ninge, în general moderat cantitativ, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă.  În regiunile sud-estice temporar vântul va avea intensificări de până la 45…50 km/h, iar pe litoral la rafală vor fi în jurul a 55 km/h”, avertizează meteorologii.

Potrivit acestora, încă de la sfârşitul acestei săptămâni, dar şi în primele zile ale săptămânii viitoare vremea se va răci accentuat şi vor fi precipitaţii, mai ales în jumătatea de sud a ţării, la început cu precădere sub formă de ploaie, apoi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Duminică, vremea se va răci în toate regiunile, chiar semnificativ în cele sudice, estice şi centrale. Precipitaţiile, sub formă de ploaie în primele ore, se vor manifesta în sudul şi centrul teritoriului, iar odată cu apropierea nopţii se vor transforma treptat în lapoviţă sau ninsori.

Răcirea vremii va fi resimţită duminică şi în Capitală. În plus, nu vor lipsi reprizele de ploaie slabă, iar spre sfârşitul după-amiezii vor apărea şi fulgii de zăpadă.

La începutul săptămânii ce urmează, maximele nu vor mai trece de 2-3 grade Celsius, dar fulguieli trecătoare vor mai fi posibile doar luni și pe suprafețe restrânse. Vestea ceva mai bună este că vântul va fi destul de slab, astfel că nu va accentua prea tare senzaţia de frig.

Temperaturile vor continua să scadă uşor, astfel că marţi nu se vor înregistra mai mult de 4 grade Celsius în Oltenia.