2 milioane de români au scăpat de cozile de la ghișee: aplicația lansată de liberali a înregistrat plăți de 7 milioane lei

Data publicării:
ID128036_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Statul la coadă nu mai este o variantă, deși sute de români au vrut să își plătească taxele și impozitele încă de la prima oră a primei zi lucrătoare din acest an.

Datele oficiale arată însă că milioane de români au optat pentru serviciile online care să îi scutească de aceste cozi interminabile. Conform acestor date, 2 milioane de români au ales să își plătească taxele prin Ghiseul.ro pentru a beneficia de 10% reducere până pe 31 martie și zero comisioane.

Mulți dintre cei care și-au făcut cont pe ghiseul.ro sunt mulțumiți de faptul că plata se face în doar câteva secunde. E nevoie de datele unui card bancar și acces la Internet. Conform datelor de mai sus, doar în primele trei zile ale acestui an, platforma a încasat taxe și impozite în valoare de peste 7 milioane de lei.

Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale (DGITL) Sector 3 a înregistrat, spre exemplu, în primele două zile ale anului, prin platforma ghiseul.ro, 569 de plăţi în valoare totală de 2.476.646 de lei, potrivit unui comunicat al autorității locale.

Platforma ghișeul.ro este disponibil 7 zile din 7, 24 de ore din 24, cu excepția perioadelor de mentenanță sau intervenție tehnică asupra sistemului, care vor fi anunțate pe site.

Aplicația mobilă ghișeul.ro a fost lansată la începutul anului trecut de fostul ministru liberal al Digitalizării, Sebastian Burduja.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri