În Sectorul 6 se construiește primul centru de recuperare neuromotorie de stat. Ciucu: Vrem să oferim servicii medicale aproape de casă

Data publicării:
ciprian ciucu si nicusor dan la conferinta de presa
Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Foto: Ciprian Ciucu / Facebook

Persoanele cu dizabilități care au suferit traumatisme, intervenții chirurgicale, accidente vasculare cerebrale sau afecțiuni reumatismale vor beneficia de un nou spațiu specializat de recuperare. Primăria Sectorului 6 va construi pe Aleea Danaide din Cartierul Brâncuși primul astfel de centru de stat de recuperare neuromotorie din sector.

Valoarea totală a proiectului este de 5.776.876 de lei (fără TVA), din care 3.342.334 de lei sunt fonduri nerambursabile, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se menționează pe site-ul Primăriei.

Lucrările vor începe în această primăvară și se vor derula pe o perioadă de 26 de luni, iar printre facilitățile centrului se numără Kinetoterapie, fizioterapie, masaj terapeutic, terapie ocupațională, terapie neurofeedback, consiliere psihologică și socială, echipă mobilă, care va asista la domiciliu persoanele cu dizabilități netransportabile, dar și informare și consiliere pentru aparținători.

„Vrem să le oferim oamenilor servicii medicale aproape de casă, iar în cazul persoanelor cu dizabilități, este important să poată face recuperare în proximitate. De altfel, depunem proiecte de finanțare în orice domeniu. Anul trecut, am obținut finanțări din fonduri europene în valoare de 385 de milioane de lei, iar anul acesta deja am semnat această finanțare de 3,3 milioane de lei, prin DGASPC Sector 6”, a declarat primarul Ciprian Ciucu. 

La acest centru vor avea acces gratuit persoanele cu deficiențe neuromotorii din Sectorul 6, care au grad de handicap. La exterior, centrul va avea amenajată o grădină senzorială, acolo unde pot fi organizate activitățile de recuperare și terapie, mai menționează Primăria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri