Mai mulți bani colectați la pilonul doi. Randament-record înregistrat la fondurile susținute de liberali

Data publicării:
bani-pensii-salarii

Cifrele arată tot mai bine în privința pilonului doi, susținut intens de liberali. Conform celor mai recente date, fondurile care administrează pensiile din Pilonul II au înregistrat anul trecut un record: un randament de 17,9%, cu mult peste rata inflației.

Astfel, românii care contribuie la fondul privat de pensii beneficiază de un câștig, în urma contribuției la acest fond privat și modificării randamentului. Totul după ce la începutul anului, contribuția la pilonul doi a crescut de la 3,75% la 4,75%.

Printre cei mai mari susținători ai fondurilor private de pensii se numără liberalii, cei care au susținut atât Pilonul II, cât și Pilonul III de pensii. Liberalii au trasat o linie roșie în coaliție pe acest subiect.

"Conducerea partidului a anunțat în coaliție că restrângerea și suprimarea Pilonului II de pensii sunt linii roșii peste care PNL nu poate trece. Suntem hotărâți să susținem dreptului românilor la o pensie care să le asigure un trai decent și vom continua să fim garanți ai acestui principiu, prin susținerea necondiționată a dezvoltării Pilonului II", menționează liberalii într-o postare pe o rețea socială.

Conform datelor oficiale, peste opt milioane de români contribuie la pilonul doi de pensii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri