Sterilizarea gratuită, reluată în Ilfov. Prima oprire în 2024: Măgurele

Data publicării:
hubert thuma, la o masa, zambeste
Preşedintele CJ Ilfov, Thuma Hubert. Inquam Photos / George Călin

Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, a anunțat că instituția a reluat campaniile de sterilizări gratuite. Pentru o lună echipa CJ Ilfov, împreună cu medicii veterinari, vor steriliza gratuit animalele de rasă comună, atât câini, dar și pisici pe Strada Bujorilor, nr.4, de luni până vineri.

Cei interesați trebuie să facă o programare la numărul 0751.235.009.

„Realizăm acest proiect împreună cu cei de la Animal Society, cărora le mulțumesc enorm pentru acest parteneriat atât de important pentru viitor!(...) Avem foarte multe apeluri, lucru care mă bucură. Însă, este imposibil să răspundem în timp real, dar mereu se revine. Toți cei care sună sunt sunați. Până acum, cu ajutorul ONG-urilor, am reușit să sterilizăm gratuit 6.318 animale, câini și pisici”, a precizat președintele CJ, Hubert Thuma.

Din acest an, consiliile județene pot face din bugetul propriu campanii de sterilizări gratuite. Președintele CJ Ilfov anunță că deja instituția lucrează la buget pentru scopul de a steriliza animale în masă.

„Problema animalelor de pe străzi pleacă din curțile noastre. Am mai spus, nu plouă cu animale pe stradă, nu e normal să avem animale pe stradă, iar sterilizarea este singura metodă eficientă prin care putem închide robinetul de câini. Profitați de programele noastre și haideți să facem din Ilfov un județ sigur și civilizat!”, a mai precizat Hubert Thuma.

Conform precizărilor oficiale, CJ Ilfov și-a propus să ducă această campanie de sterilizare în fiecare localitate din Ilfov. În 2023, mii de animale au fost sterilizate prin intermediul acestei campanii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri