Surprize de ziua Culturii. Acces gratuit în muzee. Turcan: Românii sunt invitați la spectacole, expoziții, tururi ghidate sau concert

Data publicării:
ID233350_INQUAM_Photos_Cornel_Putan
Ministrul Culturii, Raluca Turcan. Foto: INQUAM Photos/Cornel Putan

„Românii sunt invitați la spectacole și acțiuni dedicate acestei zile: spectacole de teatru, expoziții, tururi ghidate sau concerte, unele dintre acestea putând fi urmărite și online”, a transmis Ministerul Culturii.

Muzeele din subordinea Ministerului Culturii își așteaptă vizitatorii gratuit astăzi, de Ziua Culturii Naționale. În Capitală, printre instituțiile care pot fi vizitate gratuit sunt Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național de Artă al României sau Muzeul Național de Artă Contemporană.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a participat luni dimineață la o ceremonie de depunere de coroane cu flori la mormântul poetului Mihai Eminescu din Cimitirul Bellu și la statuia poetului din fața Ateneului Român, împreună cu reprezentanții instituțiilor de cultură.

„În fiecare an, la 15 ianuarie, aducem un omagiu onest și încărcat de recunoaștere pentru memoria emblematică a geniului literaturii române, Mihai Eminescu, anul acesta împlinindu-se 174 de ani de la nașterea poetului”, a declarat Raluca Turcan.

Reamintim faptul că, începând din anul 2010, ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Culturii Naţionale prin Legea nr. 238/2010.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri