Sari la conținut

Tu ce vrei de la România? | Birocraţia se reduce online

Drumul maturităţii pentru un absolvent de liceu începe cu examenul de Bacalaureat, continuă cu înscrierea la universitate şi apoi, cu găsirea unui loc de muncă în domeniu. În toate aceste trei etape, tânărul român întâmpină probleme. Una dintre cele mai banale este, probabil, birocraţia. Care este soluţia? O ştie Sergiu Iliev, român stabilit în Londra.

Sergiu Iliev, inginer aerospaţial în Marea Britanie:

În 2012 am aplicat la cinci universităţi din Marea Britanie şi cinci din Statele Unite. Procedura s-a desfăşurat în întregime online. Astfel, se poate aplica de oriunde în lume. În România încă este necesară depunerea unor formulare la secretariatele universităţilor. Astfel, este dificil să aplicăm la universităţi din diferite judeţe. Un alt exemplu în reducerea birocraţiei prin utilizarea unor platforme online în Marea Britanie este dat şi de aplicarea pentru cazarea în cămin. Aceasta se desfăşoară în întregime online, inclusiv semnarea contractului şi plata chiriei.

Lasă un comentariu pe pagina de Facebook a Jurnalului de seară sau trimite-l pe adresa de mail redacţie@digi24.ro. Sau înregistrează-ţi părerea, cel mult un minut, şi trimite-o pe WhatsApp la numărul 0771 100 304, cu menţiunea „Pentru Jurnalul de Seară”.