Sari la conținut

5.000 de oameni în stradă, la Timişoara

A treia zi de proteste față de o posibilă ordonanță de urgență a grațierii a scos în stradă la Timișoara aproximativ 5 mii de persoane, aseară. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea în mod pașnic. Au afişat pancarte cu mesaje ca "Timișoara cere fără grațiere" şi "Ei grațiați, noi furați".

Protestul antigrațiere de seară au scos în stradă cel mai mare număr de oameni de până acum, în cele 3 zile în care s-a protestat la Timișoara. Au fost în stradă aproximativ 5.000 de oameni, nemulțumiţi de ideea adoptării unei legi a grațierii și de o eventuală modificare a codului penal.

„Nu suntem de acord cu amnistia și grațierea. Pare că e o modalitate de a scoate niște oameni vinovați care poate nu ar trebui să fie afară. Sunt de acord ca și eu dacă fac ceva greșit și altcineva să fie anchetat și dacă e vinovat băgat la închisoare.”

Protestatarii s-au adunat în fața Operei Naționale din Timișoara și au plecat, în marș spre Prefectura județului Timiș și spre sediul DNA. În drumul lor au blocat străzile.

„Timișoara cere fără grațiere, Timișoara cere fără grațiere. DNA să vină să vă ia, DNA să vină să vă ia.”

„Am venit la DNA pentru că reprezintă simbolul luptei anticorupție din România.”

Protestele din Timișoara, ca și din celelalte orașe din țară, au fost organizate în mediile sociale online. Participanții susțin că vor continua să iasă în stradă, până când Guvernul renunță la ideea unei ordonanțe de urgență a grațierii și la modificarea Codului Penal.

Citiţi şi: Ce urmărește Dragnea? Președinte. Anul acesta!

Ce va face Liviu Dragnea mai departe

Pe aceeași temă