Sari la conținut
News Alert

8 trenuri de călători, anulate în județul Hunedoara

Opt trenuri de călători care circulă sau tranzitează județul Hunedoara vor fi definitv retrase începând din 1 martie. Trenurile Regio sunt folosite în special de navetiști. Oamenii spun că pe calea ferată ajung cel mai ușor la serviciu și înapoi acasă, iar măsura îi nemulțumește total. Sindicaliștii spun că li s-a comunicat din partea conducerii CFR Călători că trenurile respective nu mai sunt rentabile.

La nivel național 100 de trenuri vor fi scoase din circulație de luna viitoare. 8 dintre ele sunt în județul Hunedoara. Vor fi suspendate definitiv cele 6 trenuri Regio care circulă zilnic între Simeria și Hunedoara, pe una dintre cele mai vechi căi ferate din țară.

 ”Cei 18 km de cale ferată între Simeria și Hunedoara au fost construiți între anii 1883 și 1884. O sută de ani mai târziu, calea ferată care leagă cele 2 localități a fost electrificată”, relatează Andrada Velciov, jurnalist Digi24.

Alte 2 trenuri care vor fi eliminate pleacă tot din gara Simeria, spre Teiuș, în județul Alba. Navetiștii se plâng că nu vor mai avea altă legătura la fel de ușoară și de ieftină.

 ”Nu e normal să-l scoată, putea să circule, să meargă călătorii cu el, că sunt oameni care merg cu trenul și nu au cu ce să meargă”, a declarat călător.

”Și-așa sunt destul de puține trenuri și este destul de dificil să ajungi la destinație”, spune un călător.

300 din cele 1.700 de persoane care lucrează în Hunedoara în sistemul feroviar sunt angajate la CFR Călători. Vestea anulării trenurilor îi afectează și pe sindicaliști.

”Un tren de navetă care era foarte aglomerat, un tren de navetă pentru ceferiști o să fie scos începând din data de 1 martie este afectat personalul care face naveta. Noi ca sindicat considerăm că nu s-a investit deloc în calea ferată, nu s-a investit în infrastructură, nu s-a investit în vagoane”, a declarat Nicolae Siladie, președintele Sindicatului CFR Călători.

”N-au nicio vină hunedorenii că noi reducem numărul de trenuri și de vagoane”, a spus un CFR.

CFR Călători nu a răspuns până acum solicitării Digi24 cu privire la motivele anulării acestor trenuri. Sindicaliștii hunedoreni spun că li s-a transmis din partea conducerii companiei că cele 8 trenuri Regio nu mai sunt profitabile.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș