Sari la conținut

Alergare pentru bolnavii de hemofilie

Ziua Mondială a Hemofiliei a fost marcată la Buziaș, în județul Timiș, printr-un cros. Zeci de persoane au alergat în semn de solidaritate cu persoanele care suferă de această boală rară. Copii, tineri și adulți sănătoși sau care suferă de diferite afecţiuni s-au așezat la linia de start și au fugit pe aleile din parcul central al orașului. Bolnavii de hemofilie au apreciat gestul, mai ales că ei nu pot alerga...

Persoane de toate vârstele s-au așezat la linia de start și au alergat pentru bolnavii de hemofilie, de ziua lor.

"A fost bine, un pic greu că nu e exercițiu, dar cum drag am făcut-o pentru cei care sunt bolnavi."

"Să facem puțin bine, ăsta e singurul motiv."

Gestul a fost apreciat de persoanele cu hemofilie, care au fost prezente la eveniment. Printre ei și Ionel Daea, diagnosticat cu această boală rară încă de când avea un an și jumătate.

"M-am bucurat foarte mult. E un gest foarte frumos, făcut din partea unor copii și a unor oameni de rând, care nu știu... e greu. În loc să vină din altă parte, de unde ar trebui să vină ajutorul ăsta pentru noi, vine de unde nici nu te aștepți", explică Ionel Daea.

Hemofilia este o boală care se manifestă prin tulburări de coagulare a sângelui. România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte calitatea tratamentului administrat bolnavilor cu hemofilie, atrag atenţia specialiştii, care speră ca în curând să se schimbe lucrurile şi la noi.

"Ziua Mondială a Hemofiliei este o zi care dorește să aducă în atenția, în general al populație, existența acestui grup de vulnerabil de bolnavi, care trebuie să fie susținuți", susține prof.dr. Margit Șerban, preşedintele de onoare al Asociaţiei Române de Hemofilie.

"Începem ziua de astăzi cu un motto. Adica Hemofilia Cros: Astăzi alergi în locul meu, mâine alergăm împreună, tocmai în anii următori să putem face acest lucru împreună", adaugă Daniel Andrei, președintele Asociației Române de Hemofilie.

La final, cei care au alergat pentru bolnavii cu hemofilie au fost premiați pentru gestul lor, dar și pentru efortul depus în cadrul crosului.