Călătorie literară cu tramvaiul

Data publicării:
calatorie literara cu tramvaiul

O călătorie literară cu tramvaiul, de asta au avut parte timișorenii care au ales să circule, aseară, în centrul istoric al urbei. Startul s-a dat din Piața Libertății, iar pe parcursul întregului traseu, călătorii s-au putut bucura de un recital de poezii susținute în mai multe limbi, de scriitori din mai multe țări.

O călătorie obișnuită cu tramvaiul s-a transformat, timp de câteva ore, într-o incursiune în lumea poeziei. S-au recitat poeme în mai multe limbi, cu teme și subiecte diferite. Totul, ca parte a festivalului LitVest, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în Timișoara.

Robert Șerban, scriitor: „E minunat, îți redescoperi orașul, e ca în povești. Nimic mai frumos decât să asculți poezie să asculți proză, să te uiți la niște oameni care nu sunt de-ai locului, care descoperă cu uimire un oraș și frumusețea lui.”

Tudor Crețu, manager Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”: „Sunt 17 scriitori invitați la LitVest, li se adaugă colegi de la bibliotecă, colegi din școli, scriitori timișoreni care nu participă la această ediție a festivalului. Este vorba de o promovare a scriitorilor și evident de o promovare a Timișoarei.”

LitVest a ajuns la cea de-a șaptea ediţie şi este organizat de Biblioteca Judeţeană Timiş.

reporter: Gabriela Halmi/ operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri