Sari la conținut

Copaci îmbrăcaţi în haine donate pentru nevoiaşi

Peisaj neobişnuit ieri în Parcul Central din Timişoara. Zeci de copaci îmbrăcaţi în haine groase au putut fi văzuţi la tot pasul pe aleile parcului. Totul cu ocazia unei campanii al cărei scop a fost acela de a-i ajuta pe oamenii străzii sau pe cei nevoiaşi să treacă mai uşor peste iarnă.

„L-am gasit prin casă şi nu l am mai folosit! Şi, mai ai şi alte articole de iarnă? O căciulă...”, explică o fetiță.

Timp de trei ore, zeci de timişoreni au venit cu plase pline cu haine sau încălţăminte, în Parcul Central din Timişoara. Majoritatea hainelor donate de timişoreni pentru cei nevoiaşi au fost însoţite şi de un mesaj: „Cu drag, pentru oricine are nevoie. Semnat: un om. Dă mai departe fără să ceri nimic în schimb”.

„Am adus o pătură, o geacă şi un pulovăr.”

„Haine, de copii şi adulţi, geci, căciuli, fulare...”

Campania de ajutorare a oamenilor străzii din Timişoara a fost iniţiată de Asociaţia "Look Inside", evenimentul fiind anunţat pe Facebook, în urmă cu câteva zile.

„Se pare că ideea asta a mai fost făcută şi în alte părţi, în alte ţări, noi doar am adus-o în Timişoara. pentru că oamenii au nevoie de îmbrăcăminte în sezonul ăsta rece”, susține Denise Ardelean, organizator.

Acţiunea a fost promovată în centrele de asistenţă socială pentru oamenii străzii.

„Nu am casă, masă, familie Nu am posibilitate să-mi iau ce îmi trebuie Ce speraţi să găsiţi? Un pantalon, o bluză, o căciulă.”

„Am luat nişte haine, pentru că nu am. Ce ai căutat, mai exact? Geacă, cam tot ce îmi trebuie, geacă, pantaloni, tricou, fular, adidași. Cum ţi se pare gestul ăsta? Frumos!”

Hainele care au rămas în Parcul Central au fost strânse, iar apoi duse la oamenii fără adăpost din zona Gării de Nord din Timişoara.