Sari la conținut

Crăciunul pe rit vechi

Au plecat românii, vin ruşii. Pentru moldovenii de peste Prut care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, vacanţa abia acum începe, iar mulţi dintre ei au ales să o petreaca la noi în ţară. Primii oaspteţi au sosit deja în Poiana Braşov şi abia asteaptă să probeze pârtiile de schi. 

Oleg Zănoagă a venit cu soţia şi cele două fiice, pentru a doua oară în Poiana Braşov. Va petrece aici şase zile, timp în care vrea vrea să profite cât mai mult de zăpadă şi de aerul curat de la munte.

"Nu suntem pentru prima oară aici, am mai fost si cu doi ani în urmă, îmi place, e bine, e foarte frumos", Oleg Zănoagă.

Spre după-amiază, parcările hotelurilor din Poiana Braşov au început să se umple cu maşini cu numere de Republica Moldova. Turiştii au străbătut sute de km cu gândul la peisajul de basm de aici şi la pârtiile perfecte de schi.

"Extraordinar! De când am intrat în Braşov şi mai ales de când ne-am ridicat aici, înspre Poiana... Fascinant! Mi-era greu sa conduc din cauză că priveliştea îmi fura ochii", turist.

"Ni s-a recomandat de nişte prieteni să venim aici pentru că e foarte frumos şi de aceea am ales să petrecem Crăciunul aici", turist.

Hotelierii s-au pregătit şi ei să le facă şederea cât mai plăcută oaspeţilor de peste Prut.

"Ei se vor bucura de Crăciun la noi, vor avea muzică populară, muzică uşoară, dansuri şi spectacol. Cat au platit pentru un sejur? Două persoane camera, cu un copil , între 2500 şi 3000 de lei, cu demispensiune, asta inseamna cu mic dejun şi cina seara, si cina festivă de Crăciun", Gabriel Roşca, director hotel Poiana Braşov.

Un al val şi mai mare de turişti moldoveni este aşteptat şi săptămâna viitoare, când se sărbătoreşte Revelionul pe rit vechi.

Reporter: Mădălina Zamfir
Operator: Lucian Păculea

Pe aceeași temă