Creșă renovată din sponsorizări

Data publicării:
cresa

Direcția de Asistență Socială din Arad vrea să modernizeze complet creșa săptămânală din oraș cu ajutorul voluntarilor și a sponsorilor. Autoritățile spun că, asa este mult mai ușor să obțină fonduri, decât să apeleze la variantele clasice de finanțare. Organizarea licitațiilor e greoaie, iar banii pentru investiții vin mai greu de la stat. Astfel, în mai puțin de 2 luni, creșa a obținut mobilier nou, calorifere și electronice.

La creșa săptămânală nr. 1 din Arad, pereții prind viață. Voluntarii au răspuns apelului lansat de Direcția de Asistență Socială, iar cinci zile pe săptămână pictează de zor.

”Îmi place foarte mult să pictez şi dacă pot să fac şi un bine prin asta, de fiecare dată vreau să contribui prin tot ce pot”, a declarat Mara Ungrueanu, voluntar.

 

De două săptămâni, una dintre sălile creșei a intrat renovare: s-au vopsit pereții, iar sponsorii care s-au implicat în proiect au pregătit mobilier, calorifere şi electronice.

”Ne-am propus să implicăm mai mult societatea civilă în dezvoltarea serviciile pe care le avem noi aici, şi prin sponsorizări, prin acte de voluntariat ne-am pus să reabilităm creșa asta şi să fie cât mai colorată şi mai vie pentru copiii pe care îi avem noi aici”, a declarat Sorin Mocuţa, şef serviciu Direcția Socială Arad.

Clădirea în care funcționează creșa săptămânală din Arad aparține primăriei. Autoritățile locale au renovat exteriorul imobilului și au făcut alte mici lucrări. Însă spațiul are nevoie de culoare și confort.

15 voluntari și 3 companii se ocupă ca cei 25 de micuți care sunt înscriși la creșa săptămânală să crească într-o lume de poveste, iar cei 10 copii care rămân acolo peste noapte să nu simtă lipsa părinților.

reporter: Mihaela Creţu/ operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri