Sari la conținut

A început Victoria Film Festival

Festivalul de film de la Victoria a fost deschis de pelicula "Closer to the Moon", în regia lui Nae Caranfil. Într-o sală aproape plină, spectatorii au savurat fiecare replică din film. Cu toții erau avizi de un astfel de festival, cu atât mai mult cu cât mulți asociază orașul Victoria, cu un oraș uitat de vreme.

"Am înțeles că Victoria era un oraș fără prea multă viață, activități și animează", spune un spectator.

Este al doilea an când se organizează festivalul, iar cei care i-au dat viață spun că nu puteau găsi un loc mai bun pentru un festival de filme românești. Ba mai mult, evenimentul se extinde de la an la an.

"Anul ăsta, spre deosebire de anul trecut o să fie competițional, avem un juriu, sunt înscrise undeva la 30 de scurt metraje și documentare, o să avem și un premiu al publicului, concerte în aer liber, proiecții în aer liber de lung metraje", spune actorul Andrei Morariu - organizator.

La deschidere au fost prezente și câteva nume celebre ale micilor și marilor ecrane. Asta chiar dacă unora le-a fost mai greu să găsească Victoria pe hartă. Spun însă că odată cu acest festival, cu siguranță mai multă lume va afla cât de frumos este orașul de la poalele munților Făgăraș

"Habar nu aveam unde e oraşul. Nici pe GPS nu l-am găsit. Noroc cu mobilurile că am sunat niște prieteni care m-au direcționat, am trecut de Făgăraș, tot înainte și după aia stânga și am intrat într-o zonă... foarte ciudată, dar îmi place", a spusp actorul Dorian Boguţă.

"Sunt filme de foarte bună calitate. Și e păcat, pentru că dacă nu apuci să le vezi aici, nu ai unde să le vezi altundeva, sunt scurt metraje care nu rulează la televizor", precizează actorul Dan Bordeianu.

Festivalul va dura până duminică, iar până atunci vor rula filme precum "Câinele japonez", Portretul luptătorului la tinerețe" sau proiecții Digi Animal World, precum documentarul Kalahari. Intrarea este liberă.