Academii româneşti, sportivi din străinătate

Data publicării:
STRAINI

Kevin şi Alexandra sunt doi tenismeni de perspectivă din Statele Unite şi Finlanda. Americanul Kevin are 15 ani şi de doi ani se antrenează la o academie de tenis din Sibiu.

Şi Alexandra Antiva din Finlanda se pregăteşte, la Sibiu, să uimească lumea tenisului. S-a mai antrenat în trecut şi în Spania, însă aici e mult mai bine, spune tânăra.

Sportivii, care termină perioada junioratului la Academia de Tenis din Sibiu, pot obține o bursă la universități de prestigiu din Statele Unite ale Americii. În ultimii 5 ani, 6 sportivi au beneficiat de astfel de burse care se ridică la aproximativ jumătate de milion de dolari.

În 7 ani, proprietarul Academiei a investit aproape 1 milion de euro în 6 terenuri de tenis, o clădire cu 30 de locuri de cazare, o terasă, un restaurant şi o sală de fitness pentru sportivii care vin aici. Interesul tinerilor străini pentru antrenamentele din Sibiu a determinat şi Primăria să caute un teren pentru construcţia unei noi baze sportive.

Un stagiu de o lună de pregătire fizică, tehnică şi psihologică la Academia de Tenis din Sibiu costă între 3000 şi 3600 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri