Au început înscrierile la Universitatea Transilvania

Data publicării:
INSCRIERI UNIVT

Anul acesta, Universitatea Transilvania pune la dispoziţia candidaţilor aproape 5.300 de locuri pentru anul I şi alte 2.650 de locuri pentru programele de masterat. În rândul facultăţilor de Ştiinţe Inginereşti, la Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor sunt cele mai multe locuri bugetate: 307, la care se adaugă 100 de locuri cu taxă. La Facultatea de Design de Produs şi Mediu sunt 300 de locuri fără taxă şi 85 cu taxă.

Pe locul trei, la numărul de locuri scoase la concurs, se situează Facultatea de Inginerie Mecanică, unde 290 de locuri sunt finanţate din bugetul de stat şi 65 sunt cu taxă. 240 de locuri bugetate şi 150 de locuri cu taxă pune la dispoziţie Facultatea de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial. Nu departe în acest clasament se plasează Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere, cu 209, respectiv 156 de locuri disponilbile.
La Alimentaţie şi Turism şi Ştiinţa şi Ingineria Materialelor sunt disponibile câte 100 de locuri la buget şi aproximativ 60 de locuri cu taxă. 71 de locuri la taxă şi 109 locuri la buget oferă şi Facultatea de Construcţii.

Cele mai puţine locuri sunt la Ingineria Lemnului, unde 90 sunt bugetate şi doar un loc este disponibil la taxă. Surprinzător, două dintre cele mai căutate facultăţi pun la dispoziţia candidaţilor foarte puţine locuri. La Facultatea de Matematică şi Informatică, anul acesta, puţin peste 100 de locuri sunt disponibile pentru viitorii studenţi, iar pentru specializările de la Medicină, sub 150 de locuri. Din domeniul Ştiinţelor Sociale, facultatea cu cele mai multe locuri finanţate de stat este cea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, cu peste 200 de locuri bugetate şi aproape 300 cu taxă.

La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane sunt disponibile 83 de locuri bugetate şi peste 100 cu taxă, la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei - 78, respectiv 248 de locuri, în timp ce la Sociologie şi Comunicare sunt peste 70 de locuri la buget şi aproape 300 la taxă. Cele mai puţine locuri sunt la Facultatea de Drept, aproape 50 la buget şi 150 cu taxă. Din rândul Facultăţilor cu profil umanist, Facultatea de Litere este cea la care numărul locurilor cu taxă, cele mai multe din Universitate, îl dublează pe cel al locurilor bugetate. Aici, aproape 120 de locuri sunt disponibile la buget şi peste 330 la taxă. La polul opus, Facultatea de Muzică oferă 31 de locuri la buget şi doar 24 cu taxă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri