Autorităţile locale vor investiţii austriece în judeţ

Data publicării:
AMBASADOR

Principalele teme, luate în discuţie, au vizat în primul rând atragerea de investiţii în judeţul Braşov. "În cazul Brașovului avem situația particulară că atât municipalitatea, cât și regiunea Brașov, au demarat o serie întreagă de proiecte, printre care avem infrastructura, aeroportul, avem parcuri industriale și sunt domenii care atrag investitori. Ce este important pentru partenerii români este să nu aștepte ca cineva să vină ca investitori, ci să aibă aceste proiecte pregătite", este sfatul lui Michael Zchwarzinger, Ambasadorul Austriei.

Unul dintre proiectele concrete, despre care s-a discutat, a fost deschiderea mai multor şcoli profesionale, după modelul şcolii Kronstad, în mai multe localităţi din judeţ. Pentru ca acest proiect şi altele să devină realitate, este important să se rezolve problema infrastructurii, sunt de părere autorităţile locale.

Pentru că Brașovul este un pol important, în ceea ce privește investițiile străine, oficialii speră ca proiectele de investiție să fie dezvoltate, cu succes, prin intervențiile ambelor părți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri