Câini periculoşi, pe străzile din Săcele

Data publicării:
CAINI SACELE

Săptămână de săptămână oamenii merg la primăria Săcele şi sesizează autorităţile în legătură cu existenţa câinilor comunitari foarte agresivi, care umblă, liberi, în cartiere.

"Ies să mă duc cu gunoiul şi trebuie să aştept pe cineva, că e prapad. S-a întâmplat de au muşcat pe oameni, dar văd că nu se întâmplă nimic", ne spune un localnic speriat.

Cele mai multe plângeri vin de la părinţii, care nu îşi pot lăsa copiii singuri pe stradă, de teama animalelor. De multe ori, copiii nu reuşesc să scape de patrupedele înfometate, fără să le dea pacheţelul de acasă.

"Pe nevastă-mea a muşcat-o de mai multe ori. Pe fetiţă mi-e frică să o las singura pe aici", povesteşte un săcelean.

Autorităţile din Săcele sperau să rezolve problema câinilor comunitari prin construirea unui adăpost la Codlea, la care au contribuit zece oraşe şi comune din judeţ. Din păcate, proiectul este blocat şi câinii se află tot pe stradă. 

Primăria încearcă acum să caute alte soluţii la problema câinilor comunitari. "Avem planuri pentru a realiza un adăpost temporar la Săcele, pentru a trata aceste situaţii periculoase şi pentru a captura aceşti câini", declară Geczi Gellert viceprimar Săcele, UDMR 

Adăpostul va avea o capacitate de 60 de locuri. Dacă vor fi agresivi sau nu vor fi adoptaţi, edilii vor recurge la eutanasierea câinilor, aşa cum prevede legea. Pe străzile din Săcele sunt liberi aproape 400 de câini comunitari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri