Canalizare înfundată pe o stradă din cartierul Triaj

Data publicării:
CONTROL OPC TRIAJ

Oamenii sunt în această situaţie de mai bine de 4 luni. Canalizarea din zonă este în administrarea CFR care a încetat să se mai ocupe de întreţinerea ei.


"Eu care stau la parter nu pot să folosesc toaleta, nu pot să folosesc baia. S-a întâmplat să-mi intre dejecţiile în casă", ne spune un locatar.

Oamenii au ajuns la limita răbdării şi nu mai suportă mizeria în care sunt nevoiţi să trăiască. "Mirosul în primul rând, este insuportabil dar până la urmă ar trece, dar iese canalul în casă, pe stradă, e plin până sus", se plânge alt locatar.

Oamenii au făsut sesizări şi la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului iar inspectorii au mers să verifice situaţia.

"Vom face demersurile legale pentru a concluziona într-un fel sau altul şi dacă este cazul să sancţionăm", declară Sorin Susanu - comisar şef CRPC Braşov. 

Oamenii au cerut ajutorul autorităţilor locale, însă fără rezultat. "Reţeaua de canalizare nu este predată către municipalitate astfel încât noi nu putem să facem intervenţii. Am făcut şi noi demersuri pe lângă CFR pentru că este o reţea proprietate a CFR-ului", declară Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Potrivit autorităţilor locale lucrările la noua canalizare vor începe de săptămâna următoare şi vor dura o perioadă mai lungă de timp. Până atunci oamenii sunt nevoiţi să cheme, ori de câte ori este nevoie, vidanja care să cureţe canalele. Asta, bineînţeles, contra cost.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri