Comuna Apaţa nu are primar de 8 luni 

Data publicării:
PRIMAR APATA

Conform legii, în termen de 90 de zile de la vacantarea postului ar fi trebuit organizat un nou scrutin, însă o explicaţie oficială pentru întârziere nu a apărut nici până astăzi. Deja au trecut peste 240 de zile, iar lipsa unei persoane care să aibă sprijinul localnicilor şi a consiliului local a dus la blocarea mai multor investiţii incepute anul trecut.

"Anul acesta nu s-a mişcat nimic. în mare parte ar fi gata şcoala ar mai rămâne mobilierul, centrala termică şi curtea amenajată", a declarat Boloni Laszlo - administrator public, preşedinte organizaţia UDMR Apaţa. 

Oprirea lucrărilor la investiţiile mari din comuna a însemnat şi dispariţia unor locuri de muncă. Mulţi localnici au ales să plece în străinătate, unii fără contracte de muncă. Din această cauză reprezentanţii comunei au primit vizita poliţiei londoneze, care a vrut sa vada de ce ajung atat de multi romi din Apaţa in Marea Britanie.

"Ei au venit cu scopul să vadă într-adevăr din curiozitate şi să le atargă atenţia dacă pleacă la ei să încerce să se integreze în societate să încerce să-şi facă un contract de muncă, să-şi i-a o casă în chirie", declară Dorin Ganea, viceprimar comuna Apaţa, PSD. 

Conducerea UDMR Braşov a cerut public organizarea acestor alegeri în atât în luna august, cât şi în luna septembrie. Acestei iniţiative s-au alăturat şi locuitorii comunei într-un memoriu semnat de peste 200 de persoane.

Locuitorii comunei Apaţa speră ca alegerile să fie organizate la începutul anului următor, în contextul în care 2014 este an electoral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri