Sari la conținut
News Alert

Corpul A al Şcolii Generale Nr.12 a fost inaugurat 

Clădirea școlii a fost construită în 1904 și până acum nu a avut parte de reparații capitale. De anul trecut, însă, şcoala a intrat într-un amplu proces de reabilitare. S-au făcut lucrări de arhitectură şi rezistenţă, dar şi lucrări de modernizare a instalaţiilor electrice, sanitare şi de încălzire, atât la corpul principal al clădirii, cât şi la sala de sport.

"Cred că această şcoală se încadrează absolut din toate punctele de vedere în ceea ce înseamnă un standard de clădire nouă, dar şi şcoală care răspunde necesităţilor pentru ceea ce înseamnă procesul de învăţământ", a declarat George Scripcaru - primarul municipiului Brașov.

Până la inaugurarea Corpului A, de pe strada De Mijloc, elevii au fost nevoiţi să înveţe în alt corp al unităţii de învăţământ, în două schimburi.

"Suntem foarte mulţumiţi, am schimbat, funcţionăm în 12 săli de clase, unele sunt foarte mari, încap peste 30 de copii în ele, sau unele mai mici, unde avem secţia română", spune Delia Wusinczky - director Şcoala Nr.12

Lucrările de reparaţii la Şcoala nr 12 au început în noiembrie anul trecut şi au costat 3,3 milioane de lei, bani alocaţi de la bugetul local.

Reporter: Mădălina Zamfir
Operator: Alexandru Apetroae

Pe aceeași temă