COVASNA. 40 de câini într-o singură gospodărie 

Data publicării:
CAINI BELIN

De două luni, de când cei 40 de câini au fost aduşi în gospodăria din Belin, localnicii nu mai au linişte. Cât este ziua de lungă şi până târziu în noapte, se aude lătratul lor, iar mirosul insuportabil se simte pe toată strada.

"Este inadmisibil să stai lângă 50 de câini, să îi miroşi şi să îi asculţi. Nu ştiu a cui este legea asta... probabil legea junglei", ne spune un localnic revoltat.

În zadar s-au plâns sătenii la autorităţi. Nimeni nu a putut face nimic până acum pentru a salva Belinul de haita de câini.

"Am fost sunat şi la ora 2 noaptea şi am fost să aud ce se întâmplă...când încep 40 de câini să urle nu poţi să dormi acolo", declară Rudolf Béla - viceprimar Belin

Până acum, nimeni nu a reuşit să intre în curtea femeii să vadă ce se întâmplă, într-adevăr, cu câinii, iar autorităţile nu pot intra abuziv pe o proprietate privată.

"Din punct de vedere al instituţiei noastre, legislaţia nu prevede la această oră o reglementare din punct de vedere al mediului în acest domeniu. Sperăm că în viitor se va crea cadrul legislativ care să reglementeze şi această problemă", afirmă Gheorghe Neagu - director executiv APM Covasna

Ca să evite astfel de situaţii în viitor, autorităţile locale vor aproba, în următoarea şedinţă de consiliu local, o hotărâre prin care localnicii să nu aibă voie să ţină în gospodărie mai mult de cinci câini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri