Cristian Cioacă, din nou la proces

Data publicării:
CIOACA 250913

Procesul a început după ora 12.00, iar în sala de judecată au fost prezenţi şi cei doi inculpaţi, Cristian Cioacă şi Adrian Niţu. La termenul de astăzi s-a dezbătut cine ar trebui să reprezinte interesele minorului Patrick, chiar dacă fratele Elodiei a fost desemnat curator de către Judecătoria Piteşti. Crisitan Cioacă, însă, consideră că rudele sale ar trebui să reprezinte interesele copilului.

"Numirea curatorului, în numele fratelui victimei, al Elodiei, nu ar fi legală, că sora dumnealui împreună cu cumnatul lui au fost numiţi tutori. Deşi este o măsură luată, este vorba de un dosar la Judecătoia Piteşti, un dosar din 2012 de instituire a unei măsuri provizorii cu privire la minor. Este vorba de o măsură a plasamentului", afirmă Crina Radu, avocatul familiei Ghinescu.

Asupra acestui aspect judecătorul se va pronunţa la termenul următor, când avocatul lui Cristian Cioacă a promis că va aduce hârtia care atestă că rudele poliţistului au fost declarate tutorii minorului. Tot la termenul viitor vor fi audiaţi trei martori, printre care şi jurnalistul Dan Diaconescu.

Dosarul este pe rolul instanţelor din 2009 şi se află la a treia rejudecare, după ce, în urmă cu câteva luni, magistraţii Curţii de Apel Braşov au decis casarea sentinţei prin care fostul poliţist a fost achitat în dosarul de infracţiuni informatice. Cristian Cioacă se află, în prezent, în penitenciar, după ce a fost arestat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri