Criză de medici şi asistente în spitalele din Covasna

Data publicării:
CRIZA MEDICI COVASNA

Sala de operaţie pentru secţia de ortopedie a Spitalului din Târgu Secuiesc nu este folosită momentan, după ce singurul doctor specialist ortoped a plecat în urmă cu două luni. Conducerea instituţiei a căutat chiar şi un medic rezident pe acest post, însă fără succes.

"Dacă sunt leziuni minore şi colegii de la chirurgie pot să rezolve aceste cazuri, le rezolvă, dacă nu, atunci le trimite la Braşov sau dacă nu la Sfântu Gheorghe", afirmă Andras Kelemen, managerul Spitalulului Municipal Târgu Secuiesc. 

La Spitalul din Târgu Secuiesc lipseşte şi medicul neonatolog, care s-a pensionat. În lipsa acestuia conducerea unităţiii a găsit soluţia ca medicii de la pediatrie să se ocupe de cazuri.

Specialişti lipsesc şi de pe secţia de ATI şi interne. "Este foarte greu că lucrez în două săli sau trei săli de operaţie. Astăzi am avut, la două nivele, operaţii paralele şi a fost foarte greu", spune doctorul stván Szabó - medic primar ATI

Conducerea spitalului a încercat să atragă medici în unitate şi le-a oferit chiar şi locuinţe de servici, însă foarte puţine cadre medicale s-au arătat interesate de acest avantaj.

În prezent la Spitalul din Târgu Secuiesc ar fi nevoie de cel puţin 15 medici. Lipsa cadrelor medicale este o problemă întâlnită în toate spitalele din judeţul Covasna, unde potrivit normativelor, pentru cele 1.700 de paturi existente, ar mai trebui 100 de medici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri