Festivalul de Dramaturgie Contemporană a fost anulat

Data publicării:
FESTIVAL ANULAT 241013

Festivalul de Dramaturgie Contemporană, iniţiat de Teatrul "Sică Alexandrescu" în 1978, este singurul de acest fel din ţară. Ediţia de anul acesta, care ar fi trebuit să înceapă în mai puţin de o lună, a fost anulată de organizatori.

"Am avut de ales: să facem nişte lucrări în viteză care să nu fie foarte bune şi să avem Festivalul de Dramaturgie Contemporană, sau să facem lucrările aşa cum trebuie şi cum este normal să fie făcute şi să anulăm anul acesta, iar anul viitor festivalul să se desfăşoare într-un spaţiu refăcut", declară Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.

Lucrările de modernizare a Teatrului "Sică Alexandrescu" sunt departe de a fi gata. Acum se amenajează scara interioară şi se lucrează la reabilitarea scenei şi a sălii mari.

"Mai am de terminat partea de sus dinspre scenă, o porţiune de 300 de metri pătraţi, unde se refac toate picturile şi pereţii din fund şi laterali, care vor fi în final daţi cu o vopsea neagră mată", afirmă Costel Berlin, director tehnic RIAL Braşov.

Reabilitarea Teatrului Dramatic a început încă din 2008. Au fost făcute lucrările la acoperiş, hidroizolaţiile, instalaţiile electrice, iar holul de intrare al teatrului a fost placat cu granit. Alte lucrări s-au făcut la faţadele clădirii şi la balcon. Investiţia totală ajunge la aproape 11 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri