Sari la conținut

Hartă nouă la Braşov 

30.000 de hărţi vor ajunge în cele mai vizibile locuri din oraş precum puncte de informare turistică, agenţii de turism şi hoteluri şi vor fi la îndemâna celor care vor să parcurgă un altfel de tur al oraşului Braşov. Circuitul caselor memoriale din centrul vechi este de acum disponibil oricărui turist.

"O idee foarte bună, ajută turistul, cu idei din-acestea este bine să veniţi în întâmpinarea turiştilor", spune un turist.

"Treci pe lângă clădiri interesante care ocupă un loc important în acest oraş şi despre care nu ştiai. Este ca şi cum ai trece pe lângă istorie fără să observi", spune un braşovean.

"Credeam că este un loc normal dar de când am aflat istoria cred că este impresionant şi chiar nu mă aşteptam", spune un turist.

Harta a fost redactată în patru limbi: română, engleză, germană şi franceză. Pe ea sunt inscripţionate 32 de monumente istorice din centrul istoric al Braşovului. Astfel turiştii pot afla date importante despre persoanlităţile care au trăit în cele mai importante monumente din Braşov.

Hărţile sunt disponibile şi online, iar pentru a accesa site-ul unde pot găsi traseul, turiştii vor avea la dispoziţie şi afişe cu coduri QR lipite la intrările muzeelor din oraş.

"Harta virtuală este tot aşa în cele patru limbi, se poate naviga pe ea şi dând click pe unul dintre puncte putem să citim în cealaltă parte biografia persoanlităţii respective", spune  Loreana Domocoş, manager proiect.

Hăriţile sunt distribuite gratuit, iar întregul proiect este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Mihai Stan

Pe aceeași temă