În primele cinci luni ale anului, o treime din exporturi au plecat de la Braşov 

Data publicării:
BRASOV EXPORT 190913

Regiunea Centru a înregistrat în primele cinci luni exporturi de aproximativ 3 miliarde de euro, în timp ce importurile s-au situat la aproximativ 2,5 miliarde de euro. Judeţul Braşov a realizat o treime din exporturile întregii regiuni şi este plasat pe locul 1 în topul judeţelor, în ceea ce priveşte volumul exportului. Locul II îi revine judeţului Sibiu, care este urmat de Alba, Mureş, Covasna şi Harghita.

La nivel naţional, Braşovul se situează pe locul patru în clasamentul judeţelor, cu o pondere de 4,8% din totalul exporturilor României, după judeţele Argeş, Timiş, Arad. În luna mai, de exemplu, mărfurile exportate s-au ridicat la mai bine de 190 milioane de euro, la nivelul judeţului.

Ponderea principală în structura pe produse a exporturilor din judeţul Braşov o deţin maşinile, aparatele şi echipamente electrice, aparatele de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile şi mijloacele de transport.

La capitolul importuri, Braşovul este primul judeţ din regiune, cu peste 36 de procente, urmat de judeţele Sibiu şi Mureş. La nivel naţional, judeţul nostru se situează pe locul 5, după ce a realizat 4% din importuri, după judeţele Argeş, Ilfov, Timiş, Arad. În luna mai, de exemplu, valoarea importurilor a depăşit 175 milioane de euro, la nivelul judeţului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri