Sari la conținut
News Alert

Începe campania de sterilizare a câinilor

Autorităţile locale şi asociaţia de protecţie a animalelor au luat măsuri pentru diminuarea numărului de câini comunitari. Pentru evitarea abandonului animalelor pe străzi, o soluţie ar fi sterilizarea patrupedelor ale căror stăpâni nu îşi permit să meargă cu ele la veterinar.

"Trimitem o maşină, venim, luăm câinele, îl sterilizăm, îl vaccinăm, îi facem un carnet de sănătate şi vi-l trimitem înapoi", declară Christina Lapis, preşedinte asociaţia "Milioane de Prieteni".

În acest moment, în adăpostul primăriei sunt 150 de câini, iar în cel al asociaţiei "Milioane de prieteni", 600, din care 250 sunt pui abandonaţi de oameni pe stradă.

"Noi, ca municipalitate, trebuie să strângem câinii de pe stradă, să asigurăm siguranţa cetăţenilor, dar, ca şi administraţie, nu avem veleităţi de protecţie a animalelor. În acest parteneriat, asociaţia va avea un rol foarte important în ceea ce priveşte coordonarea sau administrarea adăpostului de la Stupini", afirmă Adrian Atomei, viceprimar al Braşovului.

Curând, vor apărea norme care să oblige toţi stăpânii de câini să îi sterilizeze. Cei care doresc să facă asta gratuit pot suna la numărul de telefon 0268.471.202, fiind scutiţi de plata unei sume de până la 350 de lei, atât cât poate ajunge costul unei sterilizări la veterinar.

Pe aceeași temă