Izolarea blocurilor, amânată 

Data publicării:
IZOLAREA BLOCURILOR

După ce au aşteptat patru ani ajutorul financiar de la stat, locatarii unui bloc de pe Calea Bucureşti şi-au retras dosarul şi s-au apucat de izolat blocul pe cont propriu. "Din luna iulie am început lucrarea, iar curând o să şi terminăm. Ne-a costat multicel. Dacă primeam ajutor din partea primăriei, ca buni platnici de impozite, ajungeam la 1500-1300 lei pe lucrare. Acum, făcând pe cont propriu, am ajuns la 3000", afirmă Gabriel Zonda, preşedintele Asocieţiei Concordia 2005.

Alţi braşoveni nu şi-au permis însă acest lux aşa că preferă să aştepte, mult şi bine, până când vor primi ajutorul de la stat. Au depus dosarul în urmă cu trei ani şi nu au primit răspuns nici până în ziua de azi.

Reprezentanţii primăriei spun că nici măcar pentru lucrările efectuate anul trecut la 10 blocuri din oraş nu a fost achitată, în totalitate, finanţarea de 50% de la Ministerul Dezvoltării.

"Pentru anul trecut Ministerul Dezvoltării trebuia să vireze 1,2 milioane lei. Până în prezent am primit aproape 300.000 lei şi mai avem o restanţă, către firme, de peste 900.000 lei, ceea ce înseamnă o situaţie destul de grea având în vedere că proiectele au fost finalizate încă de anul trecut şi aceste lucrări trebuiau plătite", spune Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Anul acesta, Ministerul Dezvoltării nu a alocat deloc bani pentru izolarea termică a blocurilor din Braşov, deşi pe lista de aşteptare se află în jur de 200 imobile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri