Sari la conținut

Maternitatea îşi deschide cafenea

În mansarda Maternităţii au fost investiţi 400.000 de lei. Banii au venit de la Consiliul Judeţean. Acum, în sală se ţin şedinţe pentru medici şi asistente. În câteva săptămâni aici vor fi amplasate mese pentru o cafenea şi o mică autoservire pentru paciente şi rudele lor, dar şi pentru ca personalul medical să ia masa aici. Spaţiul va fi scos la licitaţie pentru închiriere în următoarele trei săptămâni.

"Toate lucrurile astea au pornit din penuria asta financiară în care suntem şi ne-au forţat să ne gândm la surse alternative de venit", a declarat Mircea Preda - managerul Maternităţii Braşov.

În prezent, pacientele şi medicii îşi beau cafeaua şi mănâncă la chioşcul din curtea spitalului. Aici, orice lăuză se întâlneşte cu rudele sub cerul liber şi tot de aici îşi cumpără şi fructe sau câte un produs de patiserie.

Au fost inaugurate încă opt rezerve cu plată

Odată cu renovarea mansardei, managerii maternităţii au cerut bani de la Consiliul Judeţean şi pentru extinderea rezervelor cu plată. De astăzi, pacientele pot alege să stea în 15 saloane în care au condiţii ca în spitalele private, faţă de şapte, câte erau până acum. Acestea sunt dotate cu televizor, frigider, fierbătoare de apă şi mobilier nou. Ca să fie internate aici, pacientele plătesc 80 de lei pe noapte.

Pentru noile saloane, Consiliul Judeţean a plătit aproape 250.000 de lei. Banii vor fi recuperaţi, spun managerii maternităţii, pentru că gradul de ocupare al rezervelor de lux este de 70%.

Investiţiile făcute în acest an la Maternitatea din Braşov se ridică la peste 900.000 de lei.