Galerie Foto Cum va arăta sala polivalentă de 100 de milioane de euro care se va construi la Iași

Data publicării:
iasi7
Sursa foto: captură YouTube / Primăria Municipiului Iași

În Iași se va construi o sală polivalentă de 100 de milioane de euro, după ce indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobați prin hotărâre de guvern. Finanțarea va fi asigurată în cea mai mare parte de stat, o parte din fonduri urmând să provină de la Primăria Iași.

Arena ar urma să aibă 29 de metri înălțime și design-ul este inspirat din coroana Reginei Maria. Proiectul va fi desfășurat prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Durata de execuție a investiției este de 24 luni, după semnarea unui contract.

Sursa foto: captură YouTube / Primăria Municipiului Iași
Sursa foto: captură YouTube / Primăria Municipiului Iași

Valoarea totală a investiției este de 475.928.000 lei. Sala polivalentă din Iași va avea aproape 10.000 de locuri.

"Finanţarea obiectivului de investiţii se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale municipiul Iași, precum și din alte surse de finanţare legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.", se arată în hotărârea de Guvern.

La demisol vor fi: teren de joc, zona de vestiare, cabinet medical, sală antidoping cu grup sanitar, acces sportivi, acces VIP, acces presă, zonă SPA, spații administrative și spații tehnice.

La parter, vor fi: zona acces principal public, garderobă, grupuri sanitare public, grupuri sanitare persoane cu dizabilitati locomotorii, holuri, scari de acces, lifturi, spatii comerciale/de servire public, cabinet medical, spatii depozitare sub gradene.

La etajul 1 vor fi: foyer nivel 1, zona VIP, grupuri sanitare public, grupuri sanitare persoane cu dizabilitati locomotorii, holuri, scari de acces, lifturi, spatii comerciale/de servire public.

La etajul 2 vor fi: hol nivel 2, grupuri sanitare public, holuri, scari de acces, lifturi, spatii comerciale/de servire public, spatii depozitare/tehnice sub tribune.

Etajul trei va fi rezervat pentru presă și transmisiunile TV.

Suprafața totală desfășurată va fi de aproximativ 40.000 de metri pătrați, cu o amprentă la sol de 13.000 metri pătrați.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri