Nereguli pe șantierele din oraş

Data publicării:
NEREGULI PE SANTIERE

Ceea ce au descoperit inspectorii de muncă l-a surprins chiar și pe șeful de șantier. Constructorul era convins că subordonații săi respectă normele de protecție a muncii, deși niciun muncitor nu avea corzi de protecție, iar unii nu purtau nici măcar cască. "Toți dimineața sunt controlați, să știți, pentru echipamentul de protecție. E o excepție, să știți", afirmă şeful de şantier, după ce echipa Digi24 Braşov a filmat un muncitor pe schelă, care nu avea echipament de protecţie.

În ceea ce privește respectarea orelor de lucru în condiții de căldură excesivă, șeful de șantier este ceva mai convins. "Tot ce înseamnă sudură se oprește. S-a luat apă minerală. O perioadă, perioada de prânz, în care temperatura a crescut, atcivitatea la înălțime se oprește", Mihai Mocofăneţ - șef de șantier

Regulile impuse pe şantiere, pe perioada caniculei, sunt foarte clare: "La fiecare muncitor trebuie să îi fie asiguraţi între 2 și 4 litri de apă pe schimb, trebuie amenajate încăperi cu condiții umbroase, efortul dinamic trebuie alternat cu cel lent și timpul de lucru trebuie întrerupt în perioadele care depășesc 37 de grade", Vasile Pop - inspector ITM Brașov.

Pentru nerespectarea normelor de protecție a muncii, angajatorul riscă acum o amendă cuprinsă între 4.000 și 8.000 de lei. Controalele reprezentanților ITM vor continua atât pe șantiere, cât și la alți angajatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri