Sari la conținut

Noi locatari, la Zoo Braşov. Trei pui de tigru au fost aduşi de la Călăraşi

Cei trei pui de tigru sunt cei mai proaspeţi locatari de la Grădina Zoologică din Braşov. Nu se lasă uşor văzuţi, însă, sunt foarte gălăgioşi şi, chiar dacă au doar patru lunii, îşi lasă la vedere ameninţător colţii albi şi ascuţiţi ca nişte ace.

Cei trei pui de tigru siberian au ajuns la Grădina Zoologică din Braşov marţi seara. Deocamdată, sunt destul de scumpi la vedere, pentru că sunt speriaţi. 

Micile feline cântăresc, în medie, 30 de kilograme fiecare şi au nevoie de un regim alimentar sănătos şi bogat în vitamine şi proteine, ca să crească mari şi sănătoase.

"Deocamdată, ei de-abia au fost înţărcaţi, hrana se dă după greutatea corporală, să zicem că le trebuie o unitate nutritivă, asta înseamnă că mănâncă în jur de două kilograme de carne pe zi", spune Dumitru Daneş - directorul Zoo Braşov.

Tigrii vor ajunge la maturitate abia la patru ani, când se vor putea reproduce. Vestea că au ajuns la Zoo Braşov, s-a răspândit repede.

"E o fericire pentru copii, că nu avem ocazia să îi vedem decât în grădini zoologice sau la televizor", spune un vizitator.

Iar pentru că nu au încă un nume, tot vizitatorii sunt cei care vor putea să îi boteze.

"Vom face un concurs pe pagina de facebook a grădinii zologice, la care vor putea participa toţi turiştii, sau toţi braşovenii, copiii, îi aşteptăm să vină să îi vadă şi să îi şi denumească", spune Ciprian Bucur - viceprimar Braşov.

Şi pentru că tot este sezon rece, la Zoo Braşov a ajuns, nu de multă vreme, şi o bufniţă polară.

Primăria Braşov are pus deoparte un buget de 225.000 de lei pentru achiziţia de noi specii de păsări şi alte animale, care vor locui în clădirea pentru reptile şi păsări exotice, încă neterminată. Curând, aici ar putea să ajungă şi aligatori.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Răzvan Rădache